Wintney Court, Thackhams Lane, Hartley Wintney RG27 8JG

17/00596/FUL - Conversion of main house to 8 no bedroom hotel, conversion of former dairy buildings to 8 no hotel suites, erection of 500 sqm commercial floor space and construction of new energy centre following demolition of three bay garage building and disused farm buildings, all with associated car parking and related landscaping.

On 4 December 2017 Hart District Council granted permission for the conversion to take place, with a number of important caveats, in particular paragraphs 9, 12 and 15.

https://publicaccess.hart.gov.uk/online-applications/files/BB3C3AE52CFD41C9F5BA7DE0DE073721/pdf/17_00596_FUL--1275344.pdf

 

Proposed Care Home at Southwood, Thackhams Lane

Residents along Thackhams Lane have also been contacted by Forest Care Ltd. for a proposed new care home to be built at Southwood, Thackhams Lane.  This will be for the erection of a 60 bedroomed care home set over two storey's in generous grounds. 

On the 15 December 2017, Hart District Council posted the following on their website:

The Planning Authority REFUSES Planning Permission for the following reason(s):

1 The proposed development, in a countryside location outside of the defined settlement boundary of Hartley Wintney, would represent inappropriate development which would have a detrimental effect on the character and setting of the countryside and the settlement of Hartley Wintney by virtue of its siting, size and prominence in the landscape and due to the loss of an important area of undeveloped land. As such the proposal would be contrary to the requirements of saved policies CON22 and RUR2 of the Hart District Local Plan (Replacement) 1996-2006 and First Alterations to the Hart District Local Plan (Replacement) 1996-2006 and the advice contained within paragraph 55 of the National Planning Policy Framework.

2 The proposed development would not be in keeping with the local character by virtue of its scale, massing and siting and due to the installation of lighting which would be visually damaging to the character of the area. Whilst the impact of external lighting could be potentially limited by controlling the direction, intensity and timing of when lights could be illuminated, this would not be the case for lighting within the building which would be visually prominent in this currently unlit area of countryside. As such, the proposal would be contrary to the requirements of saved policy GEN1 of the Hart District Local Plan (Replacement) 1996-2006 and First Alterations to the Hart District Local Plan (Replacement) 1996-2006.